Wie zijn wij?

Fred Kapelle
Fred Kapelle, Voorzitter

Voorzitter

Architect
Ontwerper van de nieuwe muziektent in het Plantagepark in Harderwijk. Naast zijn werk zijn muziek en beeldende kunst zijn grote passie, geboren Arnhemmer, maar voelt zich alweer geruime tijd in Harderwijk thuis.

Jan Peter Hijnberg

Bestuurslid

Voormalig directeur Kunstcentrum Catharinakapel en muziekpodium Estrado
Voorzitter Stichting Zorgdat, penningmeester Gelderse Academie, liefde voor (klassieke) muziek, actieve (solo) zeiler, enthousiaste reiziger

Marie-Louise Wemes
Marie Louise

Penningmeester

Voorheen vice voorzitter Harderwijk Hanzestad en bestuurslid Stedenband Harderwijk-Znojmo.
Voormalig hoofd opleidingen bij een distributiecentrum. Gek op honden, paardrijden, wandelen en lezen. Levert graag een bijdrage aan het tot stand komen van mooie Apollo middagen.

Tia Van Diest
Tia

Bestuurslid

Voormalig Landstede medewerker
Sinds maart 2018 bestuurslid van Apollo. Ruim 30 jaar heeft zij bij Landstede in diverse rollen gewerkt. Sinds 2014 met pensioen. Houd o.a. van lezen, dansen, pianospelen, schrijven en tuinieren.

Missie en visie

Apollo stelt zich tot doel: de bevordering en ondersteuning van het literaire en culturele leven op de Noord-West Veluwe.
Apollo tracht dit te bereiken door onder meer het houden van lezingen, voordrachten en exposities en het (doen) uitvoeren van muziek, toneel, dans, mime en andere kunstuitingen.

Geschiedenis en ontstaan

Apollo

In het Over – Veluwsch Weekblad van 9 mei 1857 komt voor het eerst een bericht voor over de Rederijkerskamer Apollo. Rederijkerskamers waren een soort letterkundige gilden in de 15e en 16e eeuw. Regelmatig waren er berichten in deze krant over deze Rederijkerkamer waarin diverse bekende dichters uit hun werk kwamen voorlezen. Maar in 1986 trokken Apollo’s mannen van het eerste uur Joz Brummans en Hein Burger er met een aantal dichters erop uit om in een plaatselijke horecagelegenheid van Harderwijk op zondagmiddagen poëzie voor te dragen. In december 1986 werd in Harderwijk de Literaire Culturele Stichting opgericht. 

Partners

Apollo werkt ook samen met: