Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kader Abdollah

10 oktober 2021 vanaf 14:00 tot 16:30

Op 10 oktober is de Iraans-Nederlandse schrijver Kader Abdolah te gast bij Apollo. Doris Goosen en Mitra Hosseini Nejad gaan met hem in gesprek.

Vanwege zijn politieke activiteiten in Iran moest Abdolah in 1985 vluchten en op uitnodiging van de Verenigde Naties kwam hij als politiek vluchteling naar Nederland. Abdolah maakte zich de Nederlandse taal eigen met behulp van onder meer de kinderboeken van Annie M.G. Schmidt en van Nederlandstalige poëzie. In 1993 debuteerde hij met de verhalenbundel “De Adelaars”, die meteen bekroond werd met de belangrijke debutantenprijs “Het gouden Ezelsoor “. Abdolah schreef van 1996 tot 2011 wekelijks een column in de Volkskrant en sinds 2013 schrijft hij elke vier weken Kaders kijk op “Nederland” voor tijdschrift Zin.

Abdolah schreef een indrukwekkend aantal boeken en verwierf vele prijzen. Het boek “Het huis van de Moskee” is in de Boekenweek van 2007 verkozen tot het op een na beste Nederlandse boek, na ‘De ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch. In 2020 schreef hij ‘1001 nacht, een hervertelling’. Binnenkort verschijnt zijn nieuwste boek: ‘Op zoek naar Ramona”.

Op zondagmiddag 26 april 1998 was Kader Abdolah al eerder te gast bij Apollo. Dit was in verband met de afsluiting van het festival ‘Rituelen’ dat in Harderwijk plaatst vond. Een biografie van hem is te lezen in het februari nummer 1998 van het toenmalige tijdschrift ‘Lyra’ van Apollo.

Verder is er op deze middag traditioneel Iraanse muziek te beluisteren, met zang, Tar en Daf door Morteza, Ali Oliaie en Alireza Velayati.

Het belooft een bijzondere en mooie bijeenkomst te worden. De uitvoering vindt plaats in de Catharinakapel. Meldt u zich zo spoedig mogelijk aan om verzekerd te zijn van een plaats.

“Trump heeft me tot verraad gedwongen” – het gesprek van Kader Abdolah met Henk Dheeden in de Tijd

Gegevens

Datum:
10 oktober 2021
Tijd:
14:00 tot 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

Kunstcentrum Catharinakapel
Klooster 1
Harderwijk, 3841EN
+ Google Maps