Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Apollo`s Podium en de bibliotheek ontvangen Gershwin Bonevacia

29 september vanaf 13:30 tot 16:30

Apollo`s Podium en de Bibliotheek ontvangen Gershwin Bonevacia op zondag 29 september 14.00 uur

Gershwin Bonevacia (32 jaar) is dichter, schrijver, performer en ex-stadsdichter van Amsterdam. Zijn poëziedebuut Ik heb een fiets gekocht gaf hij in 2017 in eigen beheer uit en maakte hij eigenhandig tot underground classic door er inmiddels meer dan 6000 exemplaren van te verkopen. In 2021 verscheen zijn nieuwe dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang uit bij uitgeverij Das Mag en vertaalde hij het kinderboek Zo klinkt verandering van de befaamde Amerikaanse spoken word artiest Amanda Gorman.

Met zijn kenmerkende manier van voordragen is hij regelmatig onderdeel van culturele programma’s.

Zijn stormachtige opkomst als dichter ging door zijn dyslexie niet vanzelf, maar het worstelen met woorden maakte hem tot vindingrijke woordkunstenaar. In 2022 was Gershwin een van de schrijvers van ‘3PAK’, het gratis geschenk van de Boekenweek van Jongeren. Het was de eerste keer dat er een dichter meewerkt aan ‘3PAK’.

In 2023 stond Gershwin op het podium met zijn eigen theatervoorstelling Terug naar Prinsenplein, die door Het Parool (waarin hij een tijdlang elke week een gedicht publiceerde) werd uitgeroepen tot een van de beste voorstellingen van 2023. Ook kreeg de voorstelling 5 sterren in de NRC. Het begin van 2024 markeerde het succesvolle einde van zijn theater tour, met als hoogtepunt een uitverkochte avond in de legendarische Kleine Komedie in Amsterdam.

Op 25 januari 2024 verschijnt Gershwin’s nieuwe bundel De stad is ook van mij. De bundel omslaat de gedichten die hij als stadsdichter over Amsterdam schreef. De bundel wordt uitgegeven door Das Mag en Athenaeum Boekhandel en verschijnt ter gelegenheid van de Poëzieweek. Tevens zet Gershwin dit jaar zijn eerste stappen in de muziekwereld, stay tuned!

Gershwin wordt geïnterviewd in de Mess door Martin Dirksen, voormalig bestuurslid van Apollo. Met deze jonge woordkunstenaar en een muzikale omlijsting van Hounddog Duo (Paul van der Lelie en Bert van Dorp) biedt Apollo in samenwerking met de Bibliotheek Harderwijk een prachtige middag aan.

Zondag 29 september aanvang: 14.00 uur
Zaal open: 13.30 uur

Toegang: Voorverkoop € 10,00 inclusief servicekosten
Aan de zaal    € 12,00

Locatie De Mess Oranjelaan 11A Harderwijk

www.apolloharderwijk.nl
www.bibliotheekharderwijk.nl

Gegevens

Datum:
29 september
Tijd:
13:30 tot 16:30

Locatie

Culturele broedplaats de MESS
Oranjelaan 11a
Harderwijk, 3843AA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie