Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Apollo`s Kamer in de culturele broedplaats De Mess.

26 mei vanaf 14:00 tot 17:00

Dick de Groot

Apollo`s Kamer gaat 26 mei weer verder met een mooi programma. Dick de Groot introduceert zijn laatste boek Elegie van de Aarde waarin de Zee en de Aarde aan het woord komen. De toekomst van de aarde staat op het spel en de mens vertelt de zee hoe groot de zorgen zijn over stijging van de zeespiegel. De zee beseft dat zij niet alleen kan antwoorden en vraagt de aarde om mee te praten over de bedreigde toekomst. In poëtische taal vindt een gesprek plaats wat ruimte laat voor verbeelding. Een boeiend en actueel onderwerp wordt op een prachtige manier neergezet.

Het open podium wordt gevuld  met o.a. dichterscollectief Pijnlijk Serieus. Een van haar dichters, Petronella van het Goor, zal haar debuutbundel introduceren. Daar zijn wij erg benieuwd naar.  We benaderen ook nog enkele andere dichters, wij kunnen echter wel melden dat onze junior stadsdichter  Zoë Spanos (2011) weer gaat optreden evenals Mattanja Hoenderdos.

Laatstgenoemde  debuteerde bij Apollo tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst afgelopen januari.  Natuurlijk is er meer ruimte op het Open Podium, graag verzoeken wij u zich aan te melden als u hiervan gebruik wil maken. Dat kan via apolloharderwijk@gmail.com onder vermelding van 26 Mei. Op volgorde van aanmelding proberen wij u een podiumplaats te geven.

                    Klik voor de volledige poster

Miek & The Clubmasters

De middag wordt muzikaal begeleid door Miek & The Clubmasters. Zangeres Annemieke van Dijk speelt weer met gastmuzikanten een mooi programma. In een eerder succesvol optreden bij ons had zij zangeres Susan Harpenau om met haar op te treden.

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

13.30 uur zaal open met Miek & the Clubmasters
14.00 uur opening en muziek
14.20 uur Zoë Spanos, jeugddichter
14.30 uur Dick de Groot, presentatie boek Elegie van de Aarde
15.00 uur pauze met muziek
15.30 uur vervolg presentatie Dick de Groot
15.45 uur Open Podium met Pijnlijk Serieus, Mattanja Hoenderdos, e.a.
16.30 uur Muziek en afsluiting

De toegang is gratis! Houdt u de website in de gaten voor het definitieve programma?

Gegevens

Datum:
26 mei
Tijd:
14:00 tot 17:00

Locatie

Culturele broedplaats de MESS
Oranjelaan 11a
Harderwijk, 3843AA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie