Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekenweek met de schrijver Jaap Robben

16 maart vanaf 20:00 tot 22:15

foto: Stephan Vanfleteren

Op zaterdagavond 16 maart heeft Apollo in samenwerking met de Bibliotheek Harderwijk en in het kader van de Boekenweek de schrijver Jaap Robben uitgenodigd voor een avondvullend programma in de Culturele Broedplaats de Mess.

Tijdens deze avond wordt Jaap Robben geïnterviewd door Johan Hijnberg.  Muzikaal wordt het programma ondersteund door Totiyani. Jaap Robben (1984) is dichter en auteur. Hij schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder.

Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken en vertalingen. Ook schreef hij meermaals voor het theater. Zijn werk werd veelvuldig bekroond en verschijnt inmiddels in dertien talen. Daarnaast worden de romans verfilmd.

Download de Poster:

Na een studie Milieu- en Maatschappijwetenschappen doorliep hij vervolgens de Koningstheater Academie in Den Bosch. In de periode 2008 tot 2010 was hij stadsdichter van zijn woonplaats Nijmegen. Jaap treedt graag op in boekhandels, bibliotheken en tijdens festivals zoals Crossing Border Festival, De Nacht der Poëzie, Lowlands, Into The Great Wide Open en de Wintertuin.

Maar ook in het buitenland zien wij Jaap op festivals zoals The European Literature Night in Londen en het Festival of National Cultures in Wit-Rusland. In 2018 maakte hij een grote tournee door de Verenigde Staten en Canada met de vertaling van Birk waarbij hij onder andere te gast was bij LitHub in San Francisco, Brooklyn Book Festival, Writers Festival in Vancouver en het Bookfestival van Boston. Hij is ook een graag geziene gast op de Nederlandse televisie  zoals onlangs toen hij nog te zien was met zijn initiatief ‘Dichter aan de Lijn’, waarbij hij samen met andere dichters mensen ’s avonds opbelde om poëzie voor te lezen.

Eind 2022 is zijn langverwachte derde roman Schemerleven verschenen. De recensies waren lovend en het boek zal op 16 maart ook besproken worden.

Het Totiyani kwartet is een strijkkwartet bestaande uit Thomas Hamberg(23), Niek Reeze(20), Thirza Jonkers(20) en Jara Vliem(26). Als leerlingen van vioolschool Roelof en Renée Klaassen spelen de leden al meer dan 10 jaar in groepsverband samen. In Harderwijk is de vioolschool Klaassen een absoluut begrip wat regelmatig talenten heeft begeleid naar grote podia. Het Totiyani kwartet richt zich voornamelijk op klassieke muziek, maar ook popmuziek en jazz komen aan bod. Totiyani vinden we regelmatig bij optredens op initiatief van de Stichting Stroopwafelconcerten.

Wat het Totiyani kwartet onderscheidt, is hun flexibele bezetting. Alle leden spelen zowel viool als altviool, waardoor ze de mogelijkheid hebben om zich verder te ontwikkelen in verschillende rollen binnen het kwartet: eerste of tweede viool, altviool, of cello (waarbij de cello partij wordt gespeeld op een altviool). Deze veelzijdigheid en hun gezamenlijke passie voor muziek vormen de essentie van het Totiyani kwartet.

De avond begint om 20.00 uur.

De kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via onderstaande link. Voorverkoop  € 10,00 en aan de zaal (indien nog beschikbaar) € 12,00.

Locatie:
Culturele Broedplaats De Mess
Oranjelaan 11A
3843 AA Harderwijk

Let op : de ingang naar De Mess is naast restaurant Tenessee!

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
20:00 tot 22:15
Evenement Categorie:

Locatie

Culturele broedplaats de MESS
Oranjelaan 11a
Harderwijk, 3843AA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie