Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Apollo`s kamer

26 november 2023 vanaf 14:00 tot 17:00

De laatste serie in 2023 Apollo`s kamer wordt op zondag 26 november gepresenteerd in de Culturele Broedplaats de Mess in Harderwijk.

Onze gasten Willem van de Woestijne, Geert Zomer en Remco van de Spoel zijn oude en gewaardeerde bekenden. We ontvangen ook de stadsdichter van Harderwijk Timo Verbeek en de dorpsdichter van Ermelo Erik Slagt, samen met de voormalige stads- en dorpsdichter van respectievelijk Harderwijk en Ermelo Wietse Hummel en Sarah Scholts.

Maar kennen wij nog de naam Marijke Kooi? Marijke is een feministe die streed (en strijdt) voor de vrouwenrechten en gelijke rechten voor homoseksuelen. Met name de roerige jaren `70 en `80 hebben haar gemaakt tot wie ze is geworden. Marijke heeft met IHLIA een boek uitgegeven over haar leven. Zij wilde haar verhaal inbedden in de maatschappelijke ontwikkelingen van de afgelopen decennia mede ingegeven na een opmerking van een student die echt niet wist dat homoseksualiteit vroeger verboden was. Op deze zondagmiddag gaan wij kennis maken met Marijke

En natuurlijk ontbreekt de muziek niet, de band Miek heeft zangeres Susan Harpenau uitgenodigd als gast om samen met de vaste zangeres Annemiek van Dijk, trompettist Gerald van Dijk, pianist Richard Weening en bassist Bas Hörcher de hele middag muzikaal te verzorgen. Zij beloven ons prachtige jazz met warme, melancholische klanken!

De toegang is gratis en de zaal gaat open om 13.30 uur.

Gegevens

Datum:
26 november 2023
Tijd:
14:00 tot 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Culturele broedplaats de MESS
Oranjelaan 11a
Harderwijk, 3843AA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie