Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nhung Dam

29 oktober 2023 vanaf 14:00 tot 17:00

Nhung Dam (Groningen, 1984) ging na haar studie psychologie naar de Amsterdamse Toneelschool. Ze is actrice en theatermaakster. Ze schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels. Haar ouders zijn begin jaren tachtig als Vietnamese bootvluchtelingen naar Nederland gekomen, zij waren een van de eersten met een loempiakraam in Nederland. Duizend vaders is Nhung’s debuutroman. Tevens met succes in Duitsland verschenen. Voorjaar 2023 is haar tweede roman Definitie van liefde bij de Bezige Bij uitgebracht. Sindsdien zien wij Nhung veelvuldig op sociale media en televisie als een geliefde gast. Haar genre heeft regelmatig  autobiografische elementen en met haar achtergrond speelt de familie, de humor en de liefde een grote rol. In haar verhalen zie je ook de thema`s ontheemding, volwassen worden, geluk en de band met ouders terugkomen.

Zij wordt deze middag in de Catharinakapel geïnterviewd door Johan Hijnberg. Via zijn interview gaan wij ongetwijfeld beter kennismaken met deze veelzijdige en veelbelovende schrijver. Nhung is tevens een begenadigd theatermaker, op dit moment toert zij met haar theatervoorstelling Nhung geeft zich bloot door de Nederlandse theaters. Een krachtige theatervoorstelling die je meeneemt op emotionele viering van oorsprong in een wereld vol buitenstaanders. Wie ben je als niemand kijkt? Zelf kijkt Nhung open en met zelfspot naar de wereld en met haar verhaaltalent boeit zij het publiek. https://www.nhungdam.com/

Minstens zo verrassend wordt het optreden van het Totiyani kwartet. Het is een strijkkwartet bestaande uit Thomas Hamberg(23), Niek Reeze(20), Thirza Jonkers(20) en Jara Vliem(26). Als leerlingen van vioolschool Roelof en Renée Klaassen spelen de leden al meer dan 10 jaar in groepsverband samen. In Harderwijk is de vioolschool Klaassen een absoluut begrip wat regelmatig talenten heeft begeleid naar grote podia.

Het Totiyani kwartet richt zich voornamelijk op klassieke muziek, maar ook popmuziek en jazz komen aan bod. Het kwartet draagt met dit veelzijdige programma regelmatig bij aan optredens op initiatief van de Stichting Stroopwafelconcerten.

Wat het Totiyani kwartet onderscheidt, is hun flexibele bezetting. Alle leden spelen zowel viool als altviool, waardoor ze de mogelijkheid hebben om zich verder te ontwikkelen in verschillende rollen binnen het kwartet: eerste of tweede viool, altviool, of cello (waarbij de cello partij wordt gespeeld op een altviool). Deze veelzijdigheid en hun gezamenlijke passie voor muziek vormen de essentie van het Totiyani kwartet.

De Catharinakapel met zijn bijzondere akoestiek is voor een vioolkwartet een vrijplaats om de eigen muzikale grenzen op te zoeken. Het kwartet verheugd zich dan ook erg op dit optreden.

 

Datum Zondag 29 oktober 14.00 uur

Locatie Catharinakapel, Klooster 1 , Harderwijk

Gegevens

Datum:
29 oktober 2023
Tijd:
14:00 tot 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kunstcentrum Catharinakapel
Klooster 1
Harderwijk, 3841EN
+ Google Maps