Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Apollo’s Kamer

11 juni 2023

Zondag 11 juni 2023 in de Culturele Broedplaats De Mess aan de Oranjelaan 11A een middag vol poëzie, muziek en kunst. Gratis Toegang

Harderwijkse kunstenaar Corry Wijnen verzorgt een lang gekoesterde wens van ons, namelijk een pop-up expositie combineren met Apollo’s Kamer. Zij exposeert enkele beelden van haar hand.

Corry heeft 6 jaar opleidingen gevolgd aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet. Na de eerste jaren lessen gevolgd te hebben in grafische technieken, kiest zij uiteindelijk voor ruimtelijke vormgeving. Verlost van het platte vlak ontdekt zij nieuwe mogelijkheden om scheppend bezig te zijn op het 3-dimensionale vlak. Mens, dans, dier en expressie blijven boeien en bieden haar een bron van inspiratie.

Later ontwikkelt zij haar eigen visie bij het Centrum voor de Kunsten in Harderwijk. Naast figuratieve bronzen beelden maakt zij ook abstracte sculpturen. De beelden zijn soms aards, soms spiritueel en stralen een fiere kracht uit. Zij laat zich leiden door het materiaal en het moment. Haar handen geven vorm aan haar gevoel: “het stelt mij in staat te communiceren met mezelf en mijn omgeving”.

Website: corrywijnen.nl
Groosland ballet: https://www.youtube.com/watch?v=I5Kgzllyde0

De Pop-up expo wordt geopend met een gedicht van Marijn Brandsen. Marijn werkt mee aan dichterscollectief Pijnlijk Serieus en heeft onlangs zijn debuutbundel uitgebracht die succesvol ontvangen is.

Voor de tweede keer presenteert het dichterscollectief Pijnlijk Serieus zich deze middag aan ons publiek. De eerste keer was een groot succes, wij verwachten weer veel van Petronella van het Goor, Henk Ruiter, Marco van den Berg, Marijn Brandsen en Jos Oude Holtkamp. Het is een divers gezelschap wat zorgt voor een lach, een traan en een overpeinzing. Website: www.schrijfgedachten.nl


Zoë Spanos

Wij ontvangen ook onze twee Stadsdichters, Timo Verbeek (2000) en Zoë Spanos (2011).

Zoë is de junior stadsdichter die onlangs nog indruk maakte met een prachtig gedicht tijdens de dodenherdenking op 4 mei.

Timo trad ook op tijdens onze avond met Arthur Japin en betoverde de zaal met prachtig werk.

En nog veel meer moois deze middag:

Wij verwachten  Kees Hellingman met een lezing over schrijver en tekenaar Marten Toonder. Deze schrijver, bekend van zijn Tom Poes en Olivier B. Bommel reeks kent een enorme schare fans. Marten, ook wel Maarten genoemd, heeft de Nederlandse taal verrijkt met verschillende uitdrukkingen en woorden.

Kees Hellingman verzorgt ook het filosofisch café in Centrum De zin in Harderwijk, is politiek actief en liefhebber van muziek. Hij zal zijn presentatie ondersteunen met beelden.

Marten Toonder
Marten Toonder


Caroline in’t Veld

De muziek wordt verzorgd door Caroline in’t Veld (accordeon en zang), Johan Fransen (gitaar), Kees van Leeuwen(bas). De prachtige nederlandse teksten zijn harmonieus en de bezetting met onder andere de accordeon maakt het optreden altijd bijzonder. Open de links en geniet alvast van de muziek.

Website www.innercircle.nl

https://youtu.be/oXm7wfapIEA    De Heimwee hoort erbij
https://youtu.be/Tj5za4EdX54       De lente zal niet anders zijn
https://www.youtube.com/watch?v=xFplnmgO0vg    Weet dat ik je niet vergeten ben

Toegang is gratis, de zaal is open om 13.30 uur.

Gegevens

Datum:
11 juni 2023
Evenement Categorie:

Locatie

Culturele broedplaats de MESS
Oranjelaan 11a
Harderwijk, 3843AA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie