Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmoet Arthur Japin

18 maart 2023 vanaf 20:00 tot 22:30

Wil je ook een ontmoeting met de veelgeprezen Arthur Japin? Dat kan! Kom op zaterdagavond 18 maart naar De Roef in Harderwijk voor een bijzonder interview met Japin. Een avond met een literair tintje voor iedereen die graag leest en bijzondere verhalen hoort.

Bibliotheek Noordwest Veluwe en Apollo Harderwijk organiseren deze avond in het kader van de Boekenweek. Arthur Japin zal geïnterviewd worden door Marco van den Berg en krijgt de gelegenheid om voor te lezen uit eigen werk. Hij vertelt over zijn laatste boeken en natuurlijk krijgen bezoekers ook ruimte om vragen te stellen. Achteraf is er de mogelijkheid om deze nieuwste boeken te kopen en te laten signeren bij de boekentafel van boekhandel Bruna. Bij elke koop krijg je mooi het Boekenweekgeschenk mee!

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de zanger Christophe & Marie Chaplet met Franse chansons.

Over Arthur Japin
Arthur Japin schrijft romans en verhalen, toneelstukken en soms een filmscenario. Met zijn eerste roman ‘De zwarte met het witte hart’ brak hij nationaal en internationaal door. Sindsdien verschenen van zijn werk 43 vertalingen in meer dan 20 talen. ‘Een schitterend gebrek’ won de Libris-Literatuurprijs, ‘De overgave’ de NS-Publieksprijs. Ook schreef Arthur Japin het Boekenweekgeschenk ‘De grote wereld’. Eind augustus verscheen zijn roman ‘Wat stilte wil’ en in het najaar ‘Japin. Portret van mijn verzonnen familie.’
Op 29 november 2022 werd Arthur Japin verrast door de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding voor bijzondere verdiensten in dienst van de samenleving.

De burgemeester roemde Japin om zijn “veelzijdige oeuvre” en zijn maatschappelijke inzet “om mensen die niet gehoord worden een stem te geven. Een exceptioneel auteur en ambassadeur van de Nederlandse literatuur”. Voor het volledige overzicht van wat Japin heeft geschreven kun je kijken op zijn website.

Japin. Portret van mijn verzonnen familie.
Om te vieren dat zijn eerste boek vijfentwintig jaar geleden verscheen vroeg uitgeverij De Arbeiderspers Arthur Japin voor één keer zijn kleurrijke archieven te openen. Het resultaat is het boek Japin. Portret van mijn verzonnen familie. In dit ‘schrijversprentenboek’ geeft de schrijver een kijkje in zijn archieven vol persoonlijke en historische documenten, anekdotes, foto’s en schilderijen.

Over ‘Wat stilte wil’
Zingen is Anna’s grote geluk. Maar in de negentiende eeuw is een carrière als zangeres voor een meisje uit haar milieu ondenkbaar. Maar we schrijven 1885: de tijden lijken te veranderen en Anna durft haar eigen weg te gaan. In stil verweer oefent zij haar stem en zet, als onafhankelijke vrouw, haar eerste eigen stappen in de muziek en de liefde.

Over Apollo Harderwijk
Apollo stelt zich tot doel: de bevordering en ondersteuning van het literaire en culturele leven op de Noord-West Veluwe. Apollo tracht dit te bereiken door onder meer het houden van lezingen, voordrachten en exposities en het (doen) uitvoeren van muziek, toneel, dans, mime en andere kunstuitingen. Tijdens deze avond gaan twee dichters, Timo Verbeek, stadsdichter van Harderwijk en Wietse Hummel, voormalig stadsdichter enkele gedichten voordragen.

Gegevens

Datum:
18 maart 2023
Tijd:
20:00 tot 22:30

Locatie

MFC De Roef
Middelste Wei 2
Harderwijk, 3844HT Nederland
+ Google Maps